Skip to main content

Information 5 om coronavirus – fortsatt anpassad verksamhet från 15/4

 

Styrelse har fattat ytterligare nytt beslut gällande verksamheten med hänsyn till COVID19. Riskanalysen har inte förändrats och Shiai IF kommer fortsatt bedriva anpassad verksamhet från 15 april och vårterminen ut. Styrelsen håller sig, precis som alla andra, dagligen uppdaterade på situationen i världen och framförallt hur det drabbar idrotten, både i stort och smått. Detta beslut kan komma att omprövas med kort varsel beroende på fortsatt utveckling, med hänsyn till att tidsperioden – ”vårterminens slut” - skiljer sig åt mellan våra aktiva samt att beslutet sträcker sig över en betydligt längre period än hittills vad gäller åtgärder till följd av Corona.

Shiai IF strävar efter en så trygg miljö som möjligt för våra aktiva, såväl barn som vuxna. De är vår högsta prioritet. Vi vill också stå för hälsa och välmående för alla våra aktiva. Alltsedan 2 mars har vi därför tillämpat försiktighetsprinciper i våra förebyggande åtgärder och erbjuder vårterminen ut anpassad verksamhet.

Den pågående pandemin innebär stora inskränkningar i svensk karate och vi behöver bibehålla en ödmjuk inställning inför den nödvändiga förändringen. Ledningen har behövt och behöver också framåt tänka om och tänka nytt. Det är dock en omställning som krävs för att minska smittspridningen i samhället. Konstruktiva inspel till detta förändringsarbete välkomnas mer än gärna!

Alla grupper kommer att få ytterligare information via sms från ledningen om de anpassade träningarna framöver.

Shiai IF vill fortsätta vara en del av lösningen i att minska takten på smittspridning i Stockholm och besluten omfattar all verksamhet i Akalla och Husby. Tidigare motiv ligger till grund också för detta beslut;

  • Vi bedriver en frivillig verksamhet för våra ledare och aktiva
  • Vår verksamhet bedrivs i inomhusmiljö som ökar risken för allmän smitta av virus
  • Vi har en begränsad möjlighet att påverka och säkerställa högre krav för desinfekterade ytor och gemensamma lokaler som delas med skolverksamheten.
  • Vår verksamhet bygger på träning i grupp med övningar och parövningar där fysisk kontakt ingår vilket ökar spridning av kontaktsmitta


Övriga sammankomster över 50 personer tillåts ej. Vi uppmanar till fortsatt försiktighet och alternativa mötesformer. Tidigare beslut om att ställa in gruppers deltagande i tävling och läger förlängs vårterminen ut. Ledares deltagande på utbildningar kommer beslut tas fall till fall.

Precis som tidigare sker löpande kommunikation via sms och på vår hemsida.

Vid frågor om taget styrelsebeslut kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. frågor kring verksamheten kontakt  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. alt. mobil: 070–4490646

  • Skapad

Postadress

Shiai IF
Per Sundbergs Väg 11
183 63 Täby

Besöksadress 1

Akalla Grundskola
Idrottshallen
Mariehamngatan 3-5
164 71 Kista

Besöksadress 2

Husbygårdsskolan F-3
Idrottshallen
Trondheimsgatan 21
164 32 Kista