Skip to main content

ABE Keigo 9th Dan JSKA huvudinstruktör

ABE Keigo Sensei, grundade JAPAN SHOTOKAN KARATE ASSOCIATION den 10: e februari 1999. Abe Sensei innehar 9th Dan i Japan Shotokan Karate Association och är JSKA huvudinstruktör. Det är en av de snabbast växande Shotokan föreningar i världen.

abe senseiAbe Keigo Sensei föddes i oktober 1938 i staden Iyoshi i Ehime Prefecture på Shikoku Island i östra Japan. Abe Sensei började karate och judo träning när han var 15 år gammal. År 1956 gick han in i Japan Engineering University i Tokyo där han tog examen 1960. År 1958 Abe Sensei började träna på huvudkontoret i Japan Karate Association (JKA) där han träffade en ung och kraftfull Sensei, NAKAYAMA Masatoshi Sensei, som var att bli hans stormästare. Abe Sensei tränade där varje dag i nästan 35 år. Under denna tid var Abe Sensei informerade Nakayama Sensei att Nakayama Sensei själv blev undervisad av FUNAKOSHI Gichin Sensei liksom av hans son FUNAKOSHI Yoshitaka. Detta återspeglas i undervisningen av Abe Sensei och JSKA. År 1965 Abe Sensei utexaminerades som JKA instruktör, utvecklas till att bli en viktig medlem av JKA högkvarter "instruktörer personal och 1985 utnämndes till direktör för kvalifikationer; 1990, blev Abe Sensei utsedd teknisk direktör i JKA (Matsuno avsnitt), en befattning tills pensioneringen från JKA (Matsuno avsnitt) den 31 januari 1999 och på order av hans studenter över hela världen, som bildar JSKA. Abe Sensei, genom sin unika position som senior student av Nakayama Sensei, är och kommer att förbli en integrerad del av utvecklingen av Shotokan stilen.

Abe Sensei har även undervisat och påverkat några av de bästa japanska instruktörer i världen till dag, och leds många delegationer i omkring 50 länder för JSKA och den japanska regeringen. Abe Sensei är också en av de få Karate-ka ha referee i närvaro av kejsaren av Japan under en Japan nationell turnering. Detta är verkligen en stor ära i Japan och bara högt respekterad Karate-ka någonsin skulle kunna uppnå en sådan nivå av erkännande.

Abe Sensei har varit också en officiell instruktör med den japanska ministeriet för utbildning, kultur, sport och teknik, en nationell domare för JKF, och en internationell domare för WKF / WUKO. När kontaktade av Hollywood, Nakayama Sensei delegerat Abe Sensei som kampen konsult på inspelningen av James Bond-filmen "Man lever bara två gånger", en erfarenhet som fortfarande är en av Abe Sensei många fina minnen.

Abe Sensei var också en duktig konkurrent och tog 3: e plats i det första JKA National Championship; var den japanska lagets kapten på den andra WUKO VM i Paris, Frankrike; vann 1: a plats i lagtävlingen vid 1973 JKA International Friendship Tournament; och tog 1: a plats i både andra och tredje JKF SM som representant för Tokyo. Ett högt betyg och farligt kompetent kämpe, Abe Sensei utformas också de ursprungliga reglerna för Ippon Shobu konkurrensen på ett sätt som bevarar Budo andan genom begreppet "döda med ett perfekt, avgörande slag".

Även om det inte känt, är Abe Sensei också en kämpe som höll Enoeda Sensei, den "Shotokan Tiger", i schack, 1961 vid en stor japansk turnering. Enoeda Sensei var redan väl känd för sin kompetens, vildhet och styrka, och kampen fortsatte med att sex enchosen (extensions), Enoeda Sensei äntligen vinna bara på Hantei (beslutet), en minnesvärd kamp som speglar Abe Sensei färdigheter, tekniska förmåga, ande och uthållighet i Dojo och hans ödmjukhet utanför.

Abe Sensei har en stor förståelse för Karate historia och filosofi genom bildandet och utvecklingen av Shotokan stil i vad han uppfattar framtiden har att erbjuda: "Jag känner att dagens Karate är centrerad endast på vinnande tävlingar och alla tränar i detta syfte. Men detta är mycket långt ifrån det verkliga syftet med Karate. Jag tror att det verkliga syftet med Karate ligger i den dagliga träningen med ett mål att utvecklas parallellt en stark kropp och själ och dessutom att bidra till samhället i stort; Karate-do vi övar har för viktiga ändamål att uppnå en korrekt styrning av kropp och själ ". Abe Sensei etablerade JSKA att inse vad han själv ser som det verkliga syftet med Karate.

Den JSKA Karate filosofi är att

  • Förbättra teknik som en sport
  • Njut Karate praktiken som ett medel för att utveckla en sund kropp och själ.
  • Lär dig självförsvar som en kampsport

ABE Sensei's column

 abe senseis column

This mark expresses KIHON and KUMITE and KATA are on the mutual relations.
Abe Sensei thought and made it

Postadress

Shiai IF
Per Sundbergs Väg 11
183 63 Täby

Besöksadress 1

Akalla Grundskola
Idrottshallen
Mariehamngatan 3-5
164 71 Kista

Besöksadress 2

Husbygårdsskolan F-3
Idrottshallen
Trondheimsgatan 21
164 32 Kista