Skip to main content

Information 4 om coronavirus – anpassad verksamhet från 30/3

 

Styrelse har fattat nytt beslut för en ny period gällande verksamheten med hänsyn till COVID19. Beroende på fortsatt utveckling kan andra beslut komma att fattas med kort varsel. Verksamheten öppnas igen efter stängd period, men ska bedrivas under alternativa/anpassade former.

Shiai IF strävar efter en så trygg miljö som möjligt för våra aktiva, såväl barn som vuxna. De är vår högsta prioritet. Vi vill också stå för hälsa och välmående för alla våra aktiva. Alltsedan 2 mars har vi tillämpat försiktighetsprinciper i våra förebyggande åtgärder, men tyvärr är det nu konstaterat att pandemin kommer finnas omkring oss under en längre tid. Vi vill som förening istället hitta nya lösningar för fortsatt rörelse och glädje, trots begränsande rekommendationer från framför allt Folkhälsomyndigheten.

Omställningen av verksamheten kräver planering, dialog och samordning mellan ledare, föräldrar och aktiva men också en ödmjuk inställning inför den nödvändiga förändringen.

Uppstart kommer därför ske i flera steg och utvecklas allteftersom. Konstruktiva inspel till detta förändringsarbete välkomnas mer än gärna!

Måndag 30 mars
Karateträningen startar för elit och tävlingsgruppen på Akalla Grundskolan. Tiderna är samma som innan.

Från och med onsdag den 15 april (veckan efter påsklovet)
Målet är att verksamhet inomhus startar för samtliga träningsgrupper på samtliga lokaler dock med olika begränsningar/anpassningar på antal deltagare per grupp samt med strikta försiktighetsåtgärder. Mer information om försiktighetsåtgärderna kommer inför eventuell öppning av inomhusträningar.

Försiktighetsåtgärder vid inomhusträningarna framöver:

 • Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar efter tillfrisknande.
 • Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt. Ledaren i gruppen har slutordet och kontaktar förälder som hämtar omgående.
 • Alla aktiva i barngruppen byter om hemma  
 • Alla aktiva i ungdom och vuxengruppen byter om med max 4 personer i taget i varje omklädningsrum. 
 • Aktiva och ledare ska tvätta händerna innan och efter träning.
 • Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.
 • Vi kramas inte, utan vi hälsar på varandra med armbågen alt. fötterna.


Alla grupper kommer att få ytterligare information via SMS från styrelsen om de anpassade träningarna framöver.


Shiai IF vill fortsätta vara en del av lösningen i att minska takten på smittspridning i Stockholm. Och besluten omfattar all verksamhet i Akalla och Husby. Tidigare motiv ligger till grund också för detta beslut;

 • Vi bedriver en frivillig verksamhet för våra ledare och aktiva.
 • Vår verksamhet bedrivs i inomhusmiljö som ökar risken för allmän smitta av virus.
 • Vi har en begränsad möjlighet att påverka och säkerställa högre krav för desinfekterade ytor i lokaler som delas med skolverksamhet.
 • Vår verksamhet bygger på träning i grupp med övningar och parövningar där fysisk kontakt ingår vilket ökar spridning av kontaktsmitta.


Nya inriktningen gäller samtliga sammankomster inom verksamheten inklusive mindre möten för styrelsen.
Tidigare beslut om att ställa in gruppers deltagande i tävling och läger samt ledares deltagande på utbildningar fortsätter att gälla fram till och med onsdag 15 april 2020. Beroende på fortsatt utveckling tas nya ställningstagande om förlängning av ovanstående beslut.

Precis som tidigare sker löpande kommunikation via sms och på vår hemsida. Vid frågor om taget styrelsebeslut kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 • Skapad

Postadress

Shiai IF
Per Sundbergs Väg 11
183 63 Täby

Besöksadress 1

Akalla Grundskola
Idrottshallen
Mariehamngatan 3-5
164 71 Kista

Besöksadress 2

Husbygårdsskolan F-3
Idrottshallen
Trondheimsgatan 21
164 32 Kista